Eetbare tuin

collage eetbare planten

Een wereld vol voedsel
Kijk eens naar bovenstaande foto’s. Wat valt je op? Wist je dat al deze planten eetbaar zijn?
We leven op een hele mooie planeet met zo veel verschillende soorten aan voedsel. De natuur biedt ons eetbare vruchten, eetbare bladeren en eetbare wortels. Tuinrecept wil deze veelheid aan eetbare soorten laten zien en jou nog meer laten genieten van je tuin.

Meerjarige planten
Er zijn veel meerjarige eetbare planten. Veel van deze planten hebben ook nog eens prachtige bloemen en bladeren. Zo op het eerste gezicht zal het niet snel opvallen dat ze ook nog eens eetbaar zijn. Er zijn veel voordelen van het gebruik van meerjarige planten ten opzichte van eenjarige eetbare planten. Zo zijn meerjarige planten vaak sterker en hebben ze minder last van plagen. Ook hoef je er minder vaak met de gieter langs en groeit er minder snel onkruid tussen.

Weet wat je eet!
De natuur is prachtig, maar het is geen snoepzak. Niet alle planten zijn eetbaar. Er zijn ook soorten die giftig zijn of waarvan delen giftig zijn. Het is daarom belangrijk om goed op te letten en zeker te weten welke plant je eet. Let ook goed op de standplaats en oorsprong van planten. De meeste planten uit het tuincentrum zijn bespoten en niet bedoeld om op te eten. Ik raad je aan alleen biologisch plantgoed aan te schaffen, als je ervan wilt gaan eten.