Wie zit er achter tuinrecept?
Mijn naam is Sifra Timmermans, tuinontwerpster en hovenier. Ik houd van mooie natuurrijke tuinen. Voor mij is een tuin een klein stukje natuur. Een plek om als mens te genieten van de rust, de schoonheid, de smaken, de bloemen, een tuinfeestje etc. Maar ook een plek voor diverse tuinbezoekers, zoals vlinders, vogels en bijen. Dit kan in allerlei groottes en stijlen. Van schoolplein tot kleine stadstuin, van boerentuin tot balkon.

Studie
In 2014 ben ik (Cum Laude) afgestudeerd als tuin- en landschapsontwerper aan de Hogeschool HAS. Tijdens deze studie heb ik me gespecialiseerd in eetbare tuinen en de relatie tussen mens en natuur. Hoe gaat de mens met de leefomgeving om en hoe reageert de natuur hier weer op?

Daarnaast volg ik regelmatig een cursus, om zo veel mogelijk kennis over tuinen en planten op te doen. En natuurlijk ook omdat het ontzettend leuk is. Zo heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan een cursus Permacultuur, fruitbomen snoeien en volg ik een deeltijd kruidenopleiding (Fytotherapie ).